Jablčný ocot

Jablčný ocot má všestranné využitie. Je známy svojimi vysokými benefitmi na naše zdravie, ale aj ako skvelý pomocník do kuchyne či kúpeľne. 

  • napomáha pri chudnutí, spaľovaní tukov v oblasti brucha a zefektívnení celkového fungovania metabolizmu
  • znižuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi
  • zabíja plesne
  • priaznivo ovplyvňuje krvný tlak
  • pomáha pri kožných ochoreniach
  • podporuje trávenie
  • sťahuje opuchy
  • konzervovanie potravín
  • prírodný deodorant (antibakteriálne účinky, eliminuje zápach - zmiešanie jabĺčného octu s vodou)
  • univerzálny čistič
  • kloktadlo na bolesť v krku (treba ho zriediť s vodou)
  • pleťové tonikum (spomaľuje proces starnutia)
  • vlasové tonikum (zbavenie nečistôt, ľahšie rozčesávanie, lesk vlasov, zabraňuje vzniku lupín)

! Pozor !

Vzhľadom na jeho vysokú kyslosť je potrebné jablčný ocot riediť a dodržiavať odporúčaný denný príjem.

Denný príjem jablčného octu sú maximálne 2 polievkové lyžice, buď riedené vodou alebo pridať ocot v rámci nejakého jedla (napríklad dressing na šalát).


U nás nájdete jablčný ocot zo Slovenska - od slovenského ovocinára Hrehora zo Skalice.


Doma sa určite nikdy nestratí.